Rutinultraljud (RUL)

Anatomisk kontroll av graviditeten i graviditetsvecka 18+0 – 20+0

Om du är gravid tidigare än vecka 18+0 erbjuder vi tidiga ultraljud.

Tjanster 02 3

Rutinultraljud

Rutinultraljud kan du göra mellan graviditetsvecka 18+0-20+0. Undersökningen är en standardiserad genomgång av fostrets anatomi för att hitta eventuella avvikelser. Vid undersökningen görs även en datering av graviditeten, för att fastställa den beräknade förlossningsdagen. Fostrets kön kan oftast bedömas, men kompliceras ibland av fostrets läge vid undersökningen. Vår undersökning motsvarar den som erbjuds på regionernas sjukhus och utgår från samma riktlinjer.

Ett ultraljud utförs på gravid kvinna

Göteborg

Kyrkogatan 25, 411 15 Göteborg
Från 1150 KR

Graviditetsvecka 18

Vid graviditetsvecka 18 når vi en viktig milstolpe som har betydelse för både blivande föräldrar och det växande barnet. Det är under denna fas som många föräldrar för första gången får en tydlig inblick i den lilla varelsens utveckling. Det är just här Babyscreen träder in i bilden. Vårt expertteam, bestående av erfarna specialistläkare och barnmorskor, står redo att erbjuda dig en medicinsk undersökning som kräver specialiserad kompetens – nämligen rutinultraljud.

Vid denna avgörande punkt i din graviditet är Babyscreen redo att leda dig genom en medicinsk undersökning av högsta kvalitet. Vår djupa erfarenhet inom området fungerar som en garanti för att du kommer att få den bästa möjliga vården och expertis under denna viktiga fas av din graviditet. Vårt dedikerade team, bestående av erfarna specialistläkare och barnmorskor, är engagerade i att tillhandahålla en medicinsk undersökning av exceptionell standard.

Ditt barns utveckling är en extraordinär process som ofta inleds med små, subtila förändringar. När graviditetsvecka 18 når sitt kritiska ögonblick får många föräldrar för första gången möjligheten att tydligt se och förstå dessa förändringar på skärmen. Att erhålla en sådan klar inblick i den lilla varelsens utveckling är en överväldigande och magisk upplevelse. Hos Babyscreen är vi medvetna om detta ögonblicks vikt och är stolta över att kunna erbjuda det bästa inom ultraljudsundersökning för att säkerställa att allt framskrider enligt plan under hela graviditeten.

Förståelse för fostrets anatomi vid rutinultraljud

En viktig del vid rutinultraljud är att granska fostrets anatomi noggrant. Vi på Babyscreen strävar efter att ge dig en djupgående förståelse för fostrets utveckling under graviditeten genom vår expertis och avancerade ultraljudsteknologi.

Att förstå fostrets anatomi är inte bara en medicinsk aspekt, det är också en möjlighet att skapa en emotionell koppling till din graviditet. Genom att se hur ditt barn växer och formas på skärmen kan du känna en närmare koppling till fostret som växer inom dig. Det är en upplevelse som kan vara djupt meningsfull och minnesvärd.

Rutinultraljud och få reda på antal foster

Vår specialistkunskap inom rutinultraljud under tvillinggraviditeter gör att vi har förmågan att exakt bedöma och verifiera det exakta antalet foster som befinner sig i livmodern. Denna information är av yttersta betydelse när det handlar om att få en klar insikt och hantera graviditeten på allra bästa sätt. Med vår assistans kan du känna dig fullständigt trygg i att du kommer att få en tydlig och pålitlig bild av dina tvillingars närvaro och utveckling.

Rutinultraljud nära dig i Göteborg och Stockholm

Babyscreen är stolt över att erbjuda rutinultraljud i både Göteborg och Stockholm. Vi vill göra rutinultraljud så tillgängligt som möjligt för blivande föräldrar i hela Norden. Oavsett om du bor i den pulserande huvudstaden eller den charmiga västkuststaden, kan du känna dig trygg med att vårt erfarna team av specialister är nära till hands för att erbjuda dig den bästa vården under din graviditet. Vi tror på att erbjuda den högsta standarden av medicinsk vård samtidigt som vi skapar en bekväm och stödjande miljö för dig och din partner.

Boka din rutinultraljudsundersökning hos oss idag och låt oss vara din partner i att skapa minnen och säkerställa en hälsosam start på ditt föräldraskap.

Våra ultraljudsapparater

Alla våra ultraljudsundersökningar utförs med toppmoderna Voluson S10 Expert från GE med 3D/4D-teknologi. 
Vid undersökningen tages bilder och filmer på er bebis. Vi skickar över dem direkt till er digitalt
efter undersökningen via det patientsäkra bilddelningssystemet Tricefy. 

Vanliga frågor och svar

Rutinultraljud utförs oftast under graviditetsvecka 18, då fostrets utveckling är tillräckligt avancerad för att ge en detaljerad bild av dess hälsa och anatomi.

Vid rutinultraljud kontrollerar våra specialister noggrant fostrets tillväxt, organutveckling och andra viktiga parametrar för att försäkra sig om en hälsosam graviditet.

Vanligtvis utförs ett rutinultraljud under graviditetsvecka 18. Detta ger både föräldrar och specialister en omfattande inblick i fostrets utveckling.

Avvikelser som upptäcks vid rutinultraljud är sällsynta. De flesta gravida genomgår undersökningen med positiva resultat och bekräftelse på en frisk utveckling.