Könsbestämningstest

Med vårt könsbestämningstest kan du ta reda på barnets kön med ett vanligt blodprov redan från graviditetsvecka 10+0. Könsbestämningstestet är 99% säkert och mäter barnets könskromosomer i moderns blod.

Resultatet skickas via en digital länk till er mail. I resultatfilen finns en QR-kod till en sida där man aktivt behöver klicka fram resultatet. Denna tjänst innefattar endast blodprovstagning och analys. Svarstid ca 10 arbetsdagar.

Göteborg – Kyrkogatan

Könsbestämning (från. v. 10+0)

Pris: 1490 SEK

Könsbestämning med Viabilietetsultraljud (från v. 10+0)

Pris: 2380 SEK

Stockholm – Birger Jarlsgatan 107

Könsbestämning (från. v. 10+0)

Pris: 1490 SEK

Könsbestämning med Viabilietetsultraljud (från v. 10+0)

Pris: 2380 SEK

Hitta till våra kliniker

Babyscreen - Stockholm - Birger Jarlsgatan 107

Babyscreen – Stockholm 
Birger Jarlsgatan 107, 113 56 Stockholm
Boka tid

Kyrkogatan - Babyscreen

Kyrkogatan – Babyscreen
Kyrkogatan 25, 1tr, 411 15 Göteborg
Boka tid

Hur fungerar testet? Svaret beror på Y-kromosomen!

• En gravid kvinna har DNA från sitt foster i sitt blodomlopp. Ett flickfoster har, precis som sin mamma, könskromosom-par X+X. Ett pojkfoster i stället X+Y.

• Om det i ett blodprov hos blivande mamman finns Y-kromosomer, så betyder det alltså att hon bär på ett pojkfoster, men hittas ingen Y-kromosom så är det i stället en flicka hon bär på.

När fungerar inte testet – vad ska man tänka på innan man lämnar provet?

• Testet kan inte skilja på X-kromosomer från mamman eller barnet; om kvinnan som lämnar provet inte är gravid kommer hon få veta att hon väntar ett flickfoster. Testet är alltså inte ett graviditetstest och kan inte ersätta andra undersökningar i tidig graviditet.

• Testet kan inte säkerställa att graviditeten lever, och alla missfall ger sig inte tillkänna med blödning direkt (ett så kallat uteblivet missfall). Det betyder att den som lämnar testet teoretiskt kan få ett svar, trots att graviditeten avstannat. Testet kan alltså inte säkerställa att graviditeten lever och utvecklas. Ultraljudsundersökning i anslutning till testet rekommenderas därför, för att minimera risken för detta.

• Om man identifierar en Y-kromosom hos en kvinna som väntar tvillingar, så kan man bara vara säker på att ett av fostren är pojke. Man kan inte veta om det är en- eller två-äggstvillingar. Om ingen Y-kromosom identifieras så är båda fostren flickor, men man kan inte veta om de är en- eller två-äggstvillingar.