Vanadis® NIPT

Babyscreen Sweden AB är en samarbetspartner och service provider till iLab Medical AB i Västra Frölunda, Göteborg. Vi möjligör för kliniker att på ett enkelt och säkert sätt kunna erbjuda sina patienter NIPT analyser med Vanadis® NIPT. Förutom att vi ansvarar för områden som standard för formulär, etiketter, transporter, spårbarhet, system och rutiner tillhandahåller Babyscreen en helhetslösning för klinker som innefattar

Kundtjänst

Babyscreen tillhandahåller kundtjänst för både patienter och partners. Kundtjänst har tillgång till alla system och bokningar, rutiner och kontaktpersoner. Patienter och partners får hjälp med allt från frågor till provsvar, rutiner och betalningar. Babyscreens kundtjänst nås via telefon eller mail och avdelningen är öppen helgfria dagar 09:00-16:00. Mail besvaras vanligtvis inom 24 timmar.

Full spårbarhet

I vårt eget journalsystem finns alla uppgifter om patient, transport och provsvar. Kundtjänst har ett gott samarbete med laboratoriet och kan alltid vara behjälplig när ett prov analyseras och förväntas vara färdigställt.

Remittering

Babyscreen har upparbetade remissvägar med regionerna, och våra läkare hjälper till att remittera patienter vid behov.

Klarna betallösning

Babyscreen erbjuder betalning via Klarna. Detta är smidigt för patienterna som kan välja på flera olika betalningsalternativ, inklusive delbetalning.

Transportlösning

Babyscreen har avtal med flera transportbolag så som Bring och Postnord. Det innebär att vi kan tillhandahålla färdiga returlösningar för patienter och partners, med förtryckta returetiketter och QR-koder. Transporterna är spårbara vilket gör att vi kan följa alla sändningar som vi använder i Sverige.

Provsvarsutlämning

Provsvaren från iLab lämnas i regel ut via vårt eget journalsystem. Även Labportalen och Patientportalen kan användas vid behov. NIPT-resultat utan avvikelser skickas alltid på mail till patient där tvåstegsidentifiering krävs. Patient kan efter identifieringen ladda ner sitt provresultat i både mobil och dator. På svarsrapporten hittar man även QR-kod för könsbestämning. Vid avvikande provresultat, kontaktas man alltid av våra läkare via telefon.

IT system

Babyscreen har ett eget journalsystem för patientdata och provsvar. Ett registreringsformulär skickas alltid ut till patient inför sitt besök. Formulären är olika utformade baserat på vilken tjänst man bokat. Utöver detta system så ansvarar Babyscreen att följa rutiner gentemot laboratoriet och partners.

Bokadirekt kalender

Babyscreen använder sig av det smidiga och enkla bokningsprogrammet Bokadirekt. När man färdigställer sin bokning på hemsidan och Bokadirekt, får man både bokningsbekräftelse, samt betallänk via Klarna. Vår kundtjänst är alltid behjälplig om man önskar boka via telefon eller mail.

Marknadsföring

Ni får ta del av Babyscreens marknadsföring via Google Ads, gravidappar, samt Sociala Medier.

Kontakta oss idag

För frågor om våra tjänster eller samarbete, skicka in din förfrågan i formuläret

Våra samarbetspartners

Logotyper Transparent bakgrund iLab
Logotyper Transparent bakgrund Tricefy
Logotyper Transparent bakgrund Svea Vaccin
Logotyper Transparent bakgrund Unilabs
IDTM logga
Revvity Logo rgb black
NHC Logga